HPBU: Προκήρυξη εκλογών 2019 – Απολογισμός έργου 2015-2019

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ 2015-2019

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

Η απερχόμενη διοίκηση προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη νέας πλήρους διοικητικής δομής της ένωσης, για την Κυριακή 1/9/2019 στις 15:00 στο King8 Club στην Αθήνα – Βριλήσσια Λεωφόρος Πεντέλης 112-114.

Η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών μετατίθεται για την Κυριακή 15/9 στο ίδιο μέρος και ώρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: H αρχική ώρα τροποποιήθηκε για τις 15:00 προς διευκόλυνση της συμμετοχής των μελών.

Στην ημερήσια διάταξη της Γ.Σ. συμπεριλαμβάνεται ο απολογισμός έργου της απερχόμενης διοίκησης και η απαλλαγή της από κάθε εκκρεμότητα.

Κατάθεση υποψηφιοτήτων θα γίνει δεκτή μέσω email, ξεχωριστά κατά άτομο, στη διεύθυνση info@hpbu.gr μέχρι την Κυριακή 25/8/2019 στις 13:00.

Δίνεται παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων έως την Κυριακή 8/9.

Παρακαλούνται οι υποψήφιες/υποψήφιοι να δηλώνουν για ποια από τις δύο διοικητικές κατηγορίες επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα (Δ.Σ. ή Ελεγκτική επιτροπή, μία εκ των δύο).

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων και περαιτέρω διαδικαστικών λεπτομερειών στη σελίδα facebook της ένωσης “HPBU”.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό της ένωσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα τακτικά – οικονομικά τακτοποιημένα μέλη.

Εκλογικός κατάλογος μελών με δικαίωμα συμμετοχής: 

http://hpbu.gr/wp-content/uploads/2019/08/HPBU-Εκλογικός-κατάλογος-2019.pdf

Δικαίωμα εκλογής σε διοικητική θέση έχουν όσα μέλη δε διατηρούν άμεση/έμμεση εμπορική σχέση με το μπιλιάρδο.

Για την εγκυρότητα της διαδικασίας, πέρα από το σχηματισμό απαρτίας, απαραίτητη είναι η έγκαιρη κατάθεση τουλάχιστον 13 υποψηφιοτήτων (5+3 αναπληρωματικοί για το Δ.Σ. και 3+2 για την ελεγκτική επιτροπή).

Το Δ.Σ. της ένωσης

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ 2015-2019

Η Ελληνική Ένωση Αμερικάνικου Μπιλιάρδου ιδρύθηκε στις αρχές του 2015, με κύριο σκοπό την ανάπτυξη και προώθηση του Αμερικάνικου μπιλιάρδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για ένωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα βασισμένη στην εθελοντική προσφορά, πολιτικά και δογματικά ουδέτερη κατά τα διεθνή αθλητικά πρότυπα.

Ξεκινώντας κυριολεκτικά από το μηδέν εν μέσω δυσχερούς γενικής συγκυρίας για την Ελλάδα και στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, μέσα από είκοσι διοικητικές αποφάσεις δύο διοικήσεων ενδεικτικά – συνοπτικά πάραξε τα εξής:

1. 84 διοργανώσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 4 υπό την αιγίδα της και 73 Πανελλήνια πρωταθλήματα στις κατηγορίες ανδρών – γυναικών – νέων και παίδων, εκ των οποίων τα 19 διεξήχθησαν στις περιφέρειες Βορείου Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου (τα ομαδικά πρωταθλήματα των αγωνιστικών ετών 2015, 2017 και 2018 πέρα από τις τελικές φάσεις συμπεριέλαβαν και 7 προκριματικές φάσεις συνολικά). Καμία επίσημη ένσταση δεν υπεβλήθη επί των τελικών αποτελεσμάτων. Κατά την τελική φάση των ατομικών πρωταθλημάτων του 2018 διεξήχθησαν επιπλέον αγώνες επίδειξης στην κατηγορία αναπηρικού αμαξιδίου.

Σε άψογη συνεργασία με διάφορες αγωνιστικές έδρες ανά την επικράτεια τα Πανελλήνια πρωταθλήματα διεξήχθησαν κατά περίσταση σε έως και 8 ταυτόχρονες διοργανώσεις με ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών, σε υψηλού επιπέδου αγωνιστικές συνθήκες χωρίς επιπλέον χρεώσεις για τους συμμετέχοντες και σε πνεύμα ευγενούς άμιλλας κατά το αθλητικό ιδεώδες.

Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν οι τελικοί αγώνες των ατομικών πρωταθλημάτων σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης στο Πολιτιστικό κέντρο Ελληνικού (2015 και 2018, κατά το πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αμερικάνικου Μπιλιάρδου) και στο αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης της Αργυρούπολης (2017, κατά το πρότυπο του περίφημου Mosconi Cup).

2. 8 Εθνικές αποστολές σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα τις οποίες ενίσχυσε συνολικά με ποσό της τάξεως των 15.000 ευρώ, 5 εκ των οποίων στην κατηγορία ανδρών – γυναικών και από 1 στις κατηγορίες νέων και Seniors.

Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν: η 1η το 2015 στο Algarve της Πορτογαλίας όπου ο Αλέξανδρος Καζάκης στους άνδρες κατέκτησε το μοναδικό στην ιστορία του θεσμού χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο αγώνισμα του 10μπαλου, η 3η το 2016 στα Τίρανα της Αλβανίας όπου ο Κωνσταντίνος Κουκιαδάκης στους νέους κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του 9μπαλου με συνοδό πρόσκληση του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδιας χρονιάς, και τέλος η συγκρότηση της 5ης Εθνικής αποστολής της ένωσης το 2018 στο επετειακό Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βελντχόβεν της Ολλανδίας με την ισχυρότερη Εθνική Ελλάδος ανδρών όλων των εποχών των Οικονομόπουλου – Καζάκη – Μάλαϊ η οποία κατέκτησε την 5η θέση.

3. 2 σχολικά προγράμματα παρουσίασης του αθλήματος (2018 – 2019 σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια δομή εκπαίδευσης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης), μέσα από τα οποία ήρθαν σε επαφή με το άθλημα περίπου 600 μαθήτριες και μαθητές τάξεων Γυμνασίου – Λυκείου.

4. Εκμάθηση του αθλήματος μέσα από παράδοση δωρεάν μαθημάτων, παροχή ολοκληρωμένης μετάφρασης των διεθνών κανόνων και κανονισμών καθώς και πλούσιας σχετικής αρθρογραφίας.

5. 1 εσωτερικό πρόγραμμα κατάρτισης διαιτητών.

6. 4 τηλεοπτικές και 2 ραδιοφωνικές παρουσιάσεις σε κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς και 4 τηλεοπτικές προβολές μαγνητοσκοπημένων μεταδόσεων τελικών Πανελληνίων πρωταθλημάτων.

7. Εκτεταμένη προβολή των δρώμενων της ένωσης και των γενικότερων αθλητικών δρώμενων του χώρου μέσα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύσεις δελτίων τύπου σε Ελλάδα και εξωτερικό και προώθηση διεθνών δημοσιογραφικών πηγών.

8. Ανάπτυξη επίσημης ιστοσελίδας της ένωσης με όλες τις σχετικές πληροφορίες των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων (αγωνιστικό πρόγραμμα, όροι διεξαγωγής, αποτελέσματα και κατατάξεις).

9. Διεθνή επίσημη εκπροσώπηση του Ελληνικού Αμερικάνικου μπιλιάρδου δια της συμμετοχής της ένωσης σε 2 γενικές συνελεύσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (2017 – 2019) και μία έκτακτη σύσκεψη προέδρων (2017), με κορυφαία ιστορική στιγμή τη γενική συνέλευση στο Τρεβίζο της Ιταλίας το 2019 όπου επετεύχθη η αναγνώριση της ένωσης ως πλήρες και μόνιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για την Ελλάδα (ένα ανά χώρα με πλήρη δικαιώματα ψήφου, εκλέγειν και εκλέγεσθαι).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας της με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία η ένωση απέλαβε της πλήρους εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων εταίρων της, απέσπασε συγχαρητήρια για την αναπτυξιακή της πορεία και εγκατέστησε το Ελληνικό Αμερικάνικο μπιλιάρδο στη θέση που του αρμόζει.

Στο διάστημα αυτής της πενταετίας οι διοικήσεις της ένωσης διαχειρίστηκαν με σύνεση έσοδα της τάξεως των 40.000 ευρώ, ενημερώνοντας κάθε χρονιά τα μέλη της ένωσης συνοπτικά και αναλυτικά επί των οικονομικών. Το 85% περίπου των εσόδων προήλθαν από τις συνδρομές των μελών και των ομάδων και το 15% περίπου από δωρεές. Πέραν αυτών οι διοικήσεις εξασφάλισαν χορηγίες σε υλικό και παροχές υπηρεσιών συνολικής αξίας περίπου 25.000 ευρώ, μέσα από εγχώριες αλλά και απευθείας διεθνείς συνεργασίες, ενδεικτικές του κύρους της ένωσης.

Εκτός της ενίσχυσης των Εθνικών αποστολών, τα έξοδα συνοψίζονται στα λειτουργικά (περίπου 2000 ευρώ/έτος) και σε αυτά των πρωταθλημάτων (περίπου 3000 ευρώ/έτος στα οποία πλην των επάθλων συμπεριλαμβάνονται έξοδα 2 τηλεοπτικών παραγωγών και αγοράς μόνιμου εξοπλισμού διοργανώσεων).

Η ολοκλήρωση της τρέχουσας θητείας θα κλείσει με ταμειακό αποθεματικό άνω των 2500 ευρώ το οποίο υπερκαλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του επόμενου έτους, χωρίς οικονομικές – φορολογικές αλλά και διοργανωτικές εκκρεμότητες.

Τα στοιχεία αυτά, ελεγμένα από την αρμόδια ελεγκτική επιτροπή και εγκεκριμένα από τις ετήσιες τακτικές γενικές συνελεύσεις, τεκμηριώνουν τη βέλτιστη παραγωγή έργου με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες αλλά και τη χρηστή γενική διαχείριση εκ μέρους των διοικήσεων.

Η Ελληνική Ένωση Αμερικάνικου Μπιλιάρδου θεμελιώθηκε εξαρχής σε στέρεες ηθικές αρχές, χωρίς εκπτώσεις και με σταθερά υγιή και αμιγώς αθλητική κατεύθυνση. Η παρούσα διοίκηση παραδίδει ένα ολοκληρωμένο έργο αρμόδιας αρχής το οποίο προσφέρει το γόνιμο έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος. Η διαρκής επιδίωξη βελτίωσης της λειτουργίας της ένωσης σε όλα τα επίπεδα αποτελεί βεβαίως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχεια, με συναίσθηση της ευθύνης που αναλογεί σε όλα τα μέλη.

Από πλευράς διοίκησης, θα ήθελα κλείνοντας να διαβεβαιώσω τα μέλη αλλά και τους φίλους της ένωσης ότι οι διοικούντες υπηρέτησαν τις θέσεις που ανέλαβαν και όχι οι θέσεις αυτούς.

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

 

Ανδρικόπουλος Πέτρος

Ιδρυτικό μέλος

Πρόεδρος Δ.Σ. 2015 – 2019